400 g mandlí
16 PL hustého medu
12 sušených datlí
trochu práškového cukru
25 g vanilkového cukru
100 g čokoládovej polevy
2 PL kakaa
1. Mandle obaríme a opláchneme studenou vodou. Povytláčame zo šupky a osušíme.
2. Takto upravené ich najemno zomelieme – buď naraz na mlynčeku alebo po menších porciách v mixéri. Zmiešame s medom – na 50 g mandlí vždy 2 PL medu, aby vznikla tuhá masa.
3. Datle vykôstkujeme. Z marcipánovej masy na pocukrovanej doske vytvarujeme guľky, ktoré vkladáme do otvorených datlí a obalíme vo vanilkovom cukre.
4. Z masy ďalej môžeme vyformovať tri „bochníky“ po 50 g, ktoré necháme deň dobre preschnúť a potom ich polejeme čokoládovou polevou.
5. Zo zvyšku marcipánovej masy vyformujeme guľky, ktoré obalíme v kakau.