Bravčové stehno na belehradský spôsob

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

400 g bravčového stehna
1 stredná cibuľa
2 paradajky
2 zeleninové papriky
50 g oleja
mleté čierne korenie
soľ
hladká múka
vegeta


Príprava

1. Bravčové stehno umyjeme, nakrájame a naklepeme. Osolíme, okoreníme a na krajoch narežme, aby sa neskrútili. Rezne zľahka obalíme hladkou múkou a z oboch strán opražíme na rozpálenom oleji.

2. Mäso vyberieme a na výpeku podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, paradajky. Chvíľu dusíme, pridáme rezne, podlejeme vodou alebo mäsovým vývarom. Dochutíme soľou, vegetou a čiernym korením (príp. štipľavou paprikou). Zakryjeme a udusíme domäkka.

Podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi. Ozdobíme čerstvou zeleninou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Krabia nátierka II.
Pikantný guláš
Cesnakový ľadový šalát s kuracím mäsom
Vynikajúce lángoše - príprava cesta aj v pekárničke
Broskyňovo-marhuľový džem s malinami (aj pre diabetikov)
Roláda z mletého mäsa s vajíčkom
Kuracie stehná s medom
Ľadový šalát s vajíčkami
Treska pečená v rúre
Pikantná cesnaková nátierka