Broskyňová torta so zmrzlinou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

750 g broskýň
6 plátkov želatíny
1 tenký tortový korpus
300 g vanilkovej zmrzliny
2 PL mandľových úlomkov
¼ l šľahačkovej smotany
30 g cukru


Príprava

1. Broskyne umyjeme, dáme odkvapkať. Šťavu z nich vyvaríme na 1/8 l. Želatínu necháme v studenej vode napučať, vytlačíme a rozpustíme v šťave z broskýň. Odložíme do chladu.

2. Tortový korpus vložíme do tortovej formy. Naplníme plátkami broskýň, 12 pekných si odložíme na zdobenie.

3. V chladničke necháme vanilkovú zmrzlinu mierne zmäknúť. V studenej miske ju vymiešame do jemného krému, pridáme vychladnutú šťavu z broskýň. Všetko spojíme a nalejeme na broskyne. Zarovnáme a odložíme do chladničky.

4. Mandle nasucho opražíme. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a nastriekame na tortu 12 ružičiek. Napokon ozdobíme opraženými mandľami a odloženými kúskami broskýň.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Viaczrnný chlieb
Brašovská pečienka
Škvarkový závin
Koláč z kyslého mlieka
Cibuľový koláč
Syrové chuťovky
Zapékané cestoviny s mletým mäsom
Cukiny na sladkokyslo
Svieža jablková torta bez pečenia
Vaječný punč s pivom