Červená šošovica s klobásovými čipsami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

2,5 šálky červenej šošovice (250 g)
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 konzerva lúpaných paradajok
2 mrkvy
7 dl vody alebo vývaru
1 kocka zeleninového bujónu ak nemáme vývar
1 PL mletej červenej papriky
1 PL kryštálového cukru
1/2 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 kávovej lyžičky soli
1 PL octu
200 g údenej klobásy
+ pochúťková smotana k servírovaniu


Príprava

1. V hrnci strednej veľkosti opražíme do chrumkava kolieska z klobásy. Klobásové čipsy vyberieme z výpeku a odložíme bokom.

2. Na výpeku do sklovita opražíme cibuľu, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a na strednom ohni pražíme ďalších 10 minút.

3. Pridáme roztlačený cesnak a ďalšiu minútu pražíme. Potom hrniec zoberieme z ohňa, pridáme mletú červenú papriku, cukor, ocot a čierne korenie, prevaríme, pridáme paradajkovú konzervu, premiešame a pražíme niekoľko minút, ponorným mixérom trochu rozmixujeme.

4. Prilejeme vývar alebo vodu s bujónom, pridáme umytú šošovicu. Na miernom ohni varíme 30 minút, kým šošovica zmäkne.

Podávame s klobásovými čipsami a so smotanou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Topinky z Pardubíc
Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami
Kysnutý koláč s Nutellou
Bravčové medailónky s vínovou omáčkou
Cesnaková nátierka z tvrdých syrov
Závin s orechovo-jablkovou náplňou
Mafiny s jablkami
Pikantné rezy s jogurtom
Maďarská nátierka
​Ćernohorský rezeň v zemiakovom cestíčku