Cesnaková omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 ČL masla
20 ml mlieka
2 ks párkov
10-20 strúčikov cesnaku
soľ, biele alebo čierne mleté korenie


Príprava

Z masla a múky urobíme svetlú zápražku. Zalejeme ju vodou a mliekom. Rozšľaháme a 10 minút povaríme. Do omáčky vložíme na kolieska nakrájané párky a cesnak, poprípade dosolíme a okoreníme. Môžeme zjemniť mliekom alebo smotanou. Podávame so zemiakmi alebo knedľou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cestoviny so smotanou, nivou a cesnakom
Lekvár z čiernych ríbezlí
Nátierka zo škvarkov
Kuracie prsia v smotanovej marináde so strúhanými zemiakmi
Jemné kuracie prsia do chrumkava
Kuracie rezančeky s Nivou a brokolicou
Čokoládový tart so slaným karamelom
Malinové želé
Vyprážané Niva-guľky
Karé s kuriatkami