Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

200 g mletého mäsa
2 mrkvy
230 g šampiňónov z konzervy
1 ČL tymianu
3 PL masla
1 ČL oleja
2 póry
250 g kvalitných cestovín
400 g paradajok z konzervy, alebo čerstvé
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Ošúpenú mrkvu pokrájame na rezance. Mleté mäso opečieme na rozpustenom masle, dvoma vidličkami ho roztrháme nadrobno. Pridáme mrkvu a udusíme.

2. Zalejeme hubovým nálevom, ochutíme tymianom, osolíme a okoreníme. Prikryté dusíme.

3. Očistený pór nakrájame na kolieska, opláchneme vodou a necháme odkvapkať. S hubami pridáme k mäsu a 10 minút podusíme.

4. 2,5 l vody ochutíme 2 lyžicami soli a olejom, nasypeme cestoviny, po chvíľke ich uvoľníme odo dna, uvaríme, zlejeme a necháme odkvapkať.

5. Čerstvé alebo zavárané paradajky pokrájame, pridáme do omáčky, znova prevaríme, dochutíme a nalejeme na cestoviny.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakový šalát so slaninou
Chutné obložené sendviče a la Iva
Zamatová roláda
Zapečená pochúťka
Syrové trubičky
Džem z jahôd a čerešní pre diabetikov
Bravčové rezne na šampiňónoch
Pánska torta
Šťaveľový prívarok (šóška)
Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom