Čokoládová torta bez vajec

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
300 g hladkej múky
200 g cukru
90 g kakaa
3 poháre mlieka
prášok do pečiva

Plnka:
500 g mascarpone
4 lyžice nutelly


Príprava

1. Zmiešame múku, cukor, kakao a prášok do pečiva a pridáme mlieko. Vymiešame cesto, ktoré nalejeme do formy s papierom na pečenie. Pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C. Necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu.

2.Mascarpone vymiešame s nutellou a 2/3 krému natrieme na prvý plát. Zakryjeme druhým plátom a natrieme zvyšný krém. Polejeme čokoládovou polevou, podávať môžeme aj s vyšľahanou smotanou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapečená pochúťka
Ražniči s opekanými zemiakmi
Burgundské hovädzie ragú - Boeuf Bourguignon (podľa Julii Child)
​Syrová pochúťka pre labužníkov
Kura na červenom víne - Coq au vin
Bravčový fazuľový guláš
Vaječný koňak
Slimákiy s višňovo-mascarponovou plnkou
Jablkový závin s marcipánom I.
Pstruh s mandľami