Francúzska cibuľačka s údeným mäsom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1000 g cibule
maslo
300 g moravského údeného mäsa
strúhaný eidam
plechovka šampiňonov
tavený smotanový syr
soľ, čierne korenie
2 ks chleba na hrianky alebo 4 krajíčky sendviča


Príprava

1. Na masle speníme na kolieska nakrájanú cibuľu, osolíme a pridáme na kocky pokrájené údené mäso. Zalejeme asi 1,5 litrom vody a varíme tak dlho, kým neni cibuľa mäkká.

2. Do polievky pridáme nakrájané šampiňóny a zahustíme taveným syrom. V hriankovači opečieme krajce chleba, ktoré položíme na tanier, zalejeme hotovou polievkou a posypeme strúhaným syrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiaky so zeleninou a mäsom pečené v alobale
Kačka na portskom
Mramorová bábovka
Fašiangové fánky
Jarná roláda s jahodami a rebarborou
Zapekané plnené paradajky s kuracími prsiami
Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Citrónový koláč s mandľami
Mirabelkový koláč s posýpkou
Musaka