Gazdovské morčacie prsíčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1kg morčacích pŕs
2 čabajské alebo paprikové klobásy
1 malý pohár kapár
1 šľahačka
olej
soľ
mleté čierne korenie
štipka papriky
1 cibuľa
kúsok póru


Príprava

1. Na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu a pokrájaný pór. Pridáme na kúsky pokrájané morčacie prsia, osolíme, ochutíme čiernym korením a pridáme štipku papriky a necháme dusiť vo vlastnej šťave.

2. Keď je potrebné, podlejeme trochou vody. Keď je mäso mäkké, pridáme na kolieska pokrájanú klobásu, chvíľku prehrejeme, pridáme kapary a zalejeme šľahačkou, necháme chvíľu prevariť.

Ak budeme prsíčka pripravovať ako minútku, necháme cibuľu a pór o trochu dlhšie restovať na oleji. Ďalší postup je rovnaký.

Príloha: zemiakové placky, hranolky alebo opekané zemiaky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Švédska mandľová torta
Štedrovečerná kapustnica mojej mamy
Krehké syrové rezy
Cestovinový nákyp so syrovou omáčkou
Rezne z mletého mäsa so syrom
Domáca tuniaková empanada
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Zemiakové knedle so žemľou
Sviečková na smotane
Makové rezy s jablkami