Guacamole nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 avokádo
1 väčší strúčik cesnaku
1 ČL sušenej alebo nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
väčšia štipka čierneho korenia
soľ podľa chuti
1 kávová lyžička citrónovej alebo limetkovej šťavy
čerstvé paradajky


Príprava

1. Avokádo a cesnak očistíme, avokádo pokrájame na kocky, cesnak roztlačíme, pridáme ostatné prísady a rozmixujeme na hladký krém.

2. Nátierku podávame natretú na hrianky alebo na celozrnné pečivo, obložíme plátkami paradajok.

Použitá citrónová šťava nielen dochucuje nátierku, ale zabraňujem tomu, aby nestratila peknú zelenú farbu a nezhnedla.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Farmársky guláš
Malinové želé
Kelová polievka s kuracím mäsom
Bravčové mäso s bazalkou a píniovými orechmi
Opekané čínske cestoviny s kuracím mäsom vo woku
Bielkove orechovo čokoládové rezy
Marinované hovädzie pečené na rýnsky spôsob
Zapečené rybie filé
​Trojvrstvový zákusok​ bez pečenia​
Vyprážaný Hermelín so šampiňóvou plnkou