Hamburské stehno

Čas prípravy Zložitosť Cena
  150 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg bravčové stehno
30g soľ
150g koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen)
100g cibuľa
150g margarín,
50g slanina bez kože
3g divé korenie (nové korenie, celé čierne, bobkový list, tymian)
50g citrón
50g ocot
900g voda
100g hladká múka
50g horčica
20g cukor
500g mlieko
100g smotana 12%


Príprava

1. Očistenú a umytú koreňovú zeleninku a cibuľu nakrájame na plátky a na polovičnej dávke rozohriateho tuku s pokrájanou slaninkou krátko popražíme.

2. Do základu vložíme mäsko v celosti, pridáme divé korenie, starostlivo opláchnutý citrón, nakrájaný na tenké plátky, mäsko zastrekneme octom, mierne zalejeme horúcou vodou, prikryjeme pokrývkou a dusíme domäkka.

3. Počas dusenia mäso obraciame, podlievame vlastnou šťavoua podľa potreby podlievame horúcou vodou.

4. Mäkké mäso zo šťavy vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z tuku a preosiatej hladkej múky.

5. Potom ju rozriedime vodou, dochutíme horčicou, cukrom, rozmiešame drôtenou metličkou a za občasného miešania varíme najmenej pol hodinu.

6. V priebehu varenia pridáme do omáčky mlieko a nakoniec zjemníme smotanou.

7. Uvarenú omáčku precedíme cez husté cedidlo do čistého hrnca a ešte raz krátko povaríme.

8. Mäso nakrájame na pláty a vrátime do šťavy, spolu prehrejeme a podávame.

PRÍLOHA: cestoviny, žemľové knedle, karlovarské knedle




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Plzeňská štrúdla
Škvarkové trojuholníky so slivkovým lekvárom
Jablkové mafiny
Džem z jahôd a ríbezľovej šťavy
Slané koláčiky
Kysnutý makový závin
Jablkové rezy s tvarohom
Fernet Cesare
Mäsové guľky s kokosom
Krabia nátierka II.