Jahodový džem - klasický

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 kg umytých a očistených jahôd
500 g cukru


Príprava

1. Jahody premiečame s cukrom a za stáleho miešania privedieme do varu. Zmiernime oheň a za stáleho miešania varíme, kým sa jahody nerozvaria a džem nezhustne (cca 30 minút).

2. Hotový horúci džem naplníme do menších pohárov, ihneď uzavrieme a dáme do suchého dunstu, čiže naplnené poháre horúcou zmesou zakryjeme dekou a necháme tak vychladnúť do druhého dňa.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Domáca tuniaková empanada
Jemný bratislavský šalát
Slávnostná štrúdľa
Farmársky guláš
Marcipánové maškrty
Zapekané špagety s kuracím mäsom
Sabolčská makovo-jablková torta
Farebný guláš
Pečená kačka s pomarančom a zázvorovou cibuľou
Pikantná nátierka