Kapor v šampiňónovej omáčke

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g naporciovaného kapra (bez kože)
100 g šampiňónov
80 g masla
10 g hladkej múky
30 až 40 g postrúhaných mandlí
grilovacie korenie
šťava z 1 citróna
olej
soľ


Príprava

1. Umyté a osušené porcie kapra osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, zo všetkých strán potrieme grilovacím korením a opečieme na oleji.
2. Očistené šampiňóny pokrájame na plátky a opražíme na oleji. Maslo rozpustíme a pomiešame s múkou, pridáme šampiňóny a trošku vody, ochutíme soľou a povaríme.
3. Potom do šťavy opatrne vložíme opražené porcie rýb a prehrejeme. Ryby podávame preliate šťavou a posypané mandľami spolu so zemiakovým šalátom alebo zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kotlíkový guláš
Ossobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsob
Pirohy s olivovou plnkou
Zemiakové knedle so žemľou
Bulharská nátierka
Jemná bábovka
Rýchla čerešňová bublanina (hrnčeková)
Zapečené papriky so syrom a salámou
Marinované hovädzie pečené na rýnsky spôsob
Torta Malakov