Kura na mede a horčici

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) jenny82
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

8 horných kuracích stehien
1 kg zemiakov
2 červené papriky
4 PL oleja
200 ml hydinového vývaru
2 PL medu
5 PL horčice
soľ
čierne korenie


Príprava

1. Mäso umyjeme a osušíme. Zemiaky dôkladne umyjeme a aj so šupkou nakrájame na rovnaké kúsky. Papriku umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kúsky. Pekáč vyložíme papierom na pečenie, navrch rozložíme zemiaky, ktoré pokvapkáme 2 PL oleja, osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.

2. Med zmiešame s horčicou, zvyšným olejom a zmesou potrieme stehná. Mäso položíme na zemiaky a dáme na 35 až 45 minút piecť do rúry vyhriatej na 180°C. Počas pečenia zemiaky niekoľkokrát potáčame, 15 minút pred dopečením pridáme papriku. V prípade, že mäso priveľmi hnedne, zakryjeme ho alobalom. Po upečení podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame horúce.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Holštajnský biftek
Plnený baklažán s bravčovým mäsom
Farebný guláš
Jelení kotlíkový guláš
Vynikajúce lángoše - príprava cesta aj v pekárničke
Falošný rybací šalát
Hroznový koláč
Florentínky
Výborné maslové pagáčiky
Cibulová polievka s taštičkami a nivou