Pardubicské hrianky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 krajce chleba
4 vajcia
malá plechovka pečenovej nátierky
olej na vyprážanie
trochu horčice alebo kečupu
malá cibuľa
príp. ďalšia zelenina na ozdobu


Príprava

1. Z krajíčkov chleba vykrojíme stred tak, aby kôrka zostala celá (tvorí "ohrádku"). Kôrku dáme na malé množstvo rozpáleného oleja na panvici a do "ohrádky" vlejeme jedno vidličkou rozšľahané vejce. Necháme stuhnúť aby vajíčko vytvorilo "dno".

2. Mezitým striedku natrieme nátierkou a priklopíme do "ohrádky" natretou stranou dole.

3. Pritlačíme. Eště chvíľu necháme pražiť, potom opatrne obrátime a opečieme z druhej strany. Hotovú dobrotu ozdobíme horčicou alebo kečupom, cibuľou nakrájenou na kolieska, prípadne inou zeleninou podľa chuti. Podávame horúce.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Chai Latte
Zelerová nátierka
Bažant pečený na portskom
Roštenky z daniela na švédsky spôsob
Mramorová Red Velvet torta​
Dusené pečené hovädzie mäso na hubách
Hruškový závin so slivkami
Wrap so špenátom
Uhorkový šalát
Ragú z kuracích pečienok s polentou