Pečená kačka s dusenou červenou kapustou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
120 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 očistená kačica
0,5 l svetlého piva
soľ
1 kg červenej kapusty
olej
soľ
1 ČL rasce
3 PL kryštálového cukru
ocot podľa chuti
Príprava
1. Kačku rozporcujeme, jednotlivé porcie vložíme do hrnca, najlepšie do liatinového. pridáme aj na kocky pokrájané sadlo. Mäso osolíme a podlejeme pivom. Zakryjeme pokrývkou a varíme na strednom ohni, kým mäso zmäkne. Potom teplotu zvýšime a mäso dopekáme vo kým bude mať krásnu farbu pečeného mäsa.
2. Medzi tým pokrájame kapustu na rezance, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Na oleji skaramelizujeme cukor, pridáme trochu vody a karamel roztopíme. Pridáme kapustu, posypeme rascou a dusíme do mäkka, občas pomiešame, aby kapusta neprihorela. Nakoniec kapustu dochutíme octom podľa chuti.
3. Podávame s parenou knedľou, príp. zemiakovou lokšou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Mafiny s jablkamiŠpagety s mletým mäsom, oravskou a pivomMrkvovo-zemiakový šalát s kozím syromSekaná z husacích pŕs s jablkovým kompótomKrémová šampiňónová polievkaTaštičky so slivkovým lekváromKaramelové veterníkyFašírka z ovsených vločiekMarhuľové rezyVyprážané syrové halušky