Pomarančové kurča s mandľami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

600 g kuracích pŕs
2 PL sójovej omáčky
šťava z 1/2 pomaranča
2 PL medu
olej na opekanie
plátky z 1/2 pomaranča
40 g masla
2 PL mandľových lupienok
100 ml smotany na šľahanie
mleté čierne korenie, soľ
listy čerstvej medovky na zdobenie


Príprava

1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovými utierkami, osolíme. Zo sójovej omáčky, medu, čierneho korenia a pomarančovej šťavy vymiešame marinádu. Marinádou ponatierame mäso, dáme do misky a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny marinovať, alebo ešte lepšie cez noc.

2. Na dobre zohriatom oleji opečieme kuracie prsia z obidvoch strán dozlatista. Keď mäso mäkké, odložíme ho na tanier. Vo výpeku krátko opečieme pláty pomarančov, vyberieme a takisto odložíme. Pridáme doň rozpustené maslo, mandľové lupienky a asi 1 minútu opekáme. Potom prilejeme smotanu na šľahanie. Pomiešame omáčku, necháme 2-3 minúty variť a odstavíme.

3. Rezne na tanieri prelejeme omáčkou, ozdobíme plátkami pomaranča a medovkou.

Podávame s dusenou ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Rezne z Nivy
Pikantné syrové guľky
Hydinová terinka
Sabolčská makovo-jablková torta
Kuracina na čínsky spôsob
Hermelínová nátierka
Smotanová torta – malá
Ananás v karameli
Jablkovo-orechový závin z jogurtového cesta
Vianočný punč