Prekladané mäso so zeleninou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

700 g bravčového mäsa zo stehna, alebo karé
1200 g zemiakov
400 g zeleniny (mrkva, petržlen, hrášok)
soľ
mleté čierne korenie
2 kelímky pochúťkovej smotany


Príprava

1. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji. Vyberieme a odložíme na bok.

2. Očistenú mrkvu a petržlen pokrájame na kolieska alebo na kocky a spolu s hráškom podusíme na výpeku.

3. Väčší pekáč vymastíme, na dno rozložíme polovicu zemiakov, osolíme, pridáme polovicu dusenej zeleniny, na to poukladáme pláty mäsa, zvyšok zeleniny a jednu smotanu. Všetko zakryjeme druhou polovicou zemiakových hranolčekov osolíme a zalejeme druhou smotanou.

4. Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do rúry. Pečieme pri 200 stupňoch asi hodinu. Potom pekáč odkryjeme a pečieme ďalej, kým zemiaky dostanú peknú zlatohnedú farbu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hovädzí perkelt
Syrové trubičky
Toskánska zeleninová polievka
Ľadový šalát s vajíčkami
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Hlávkový šalát v sladkokyslom náleve
Kapusta s mäsom a la Iva
Superrýchle Tiramisu
Kyslá zemiaková polievka so sušenými hubami
Torta Malakov