Studená špargľa s vajcovou omáčkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

500 g varenej špargle
4 vajcia
¼ ČL soli
¼ ČL mletého čierneho korenie
2 PL plnotučnej horčice
2 PL octu
1/8 l oleja
4 PL nasekanej petržlenovej vňate


Príprava

1. Špargľu necháme na cedidle dôkladne odkvapkať. 2 dôkladne umyté vajcia uvaríme s trochou octu, po 5 minútach necháme zo šálky do vody skĺznuť 2 bielky a uvaríme spolu s celými vajciami. Vajcia a bielky ponoríme do studenej vody.
2. 2 žĺtky rozmiešame s korením a octom. Po kvapkách pridáme olej a vymiešame do krémovitej omáčky. Omáčku môžeme pripraviť i v mixéri. Dochutíme.
3. Ošúpané vajcia a bielky nakrájame v krájači na malé kocky. Premiešame, rozdelíme na špargľu a posypeme petržlenovou vňaťou. Omáčku podávame osobitne.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Orechová roláda s karamelovým krémom
Koktail - Dry Martini
Horúca čokoláda s kávou
Šalát s čínskou kapustou
Nórsky mandľový slimák - Skilligsboller
Placky zo suchého chleba
Viedenské rezy
Syrové krokety
Mriežkovaný jablčník
Biskupský chlebík II.