Vajcová omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 vajcia
¼ ČL soli
¼ ČL mletého čierneho korenie
2 PL plnotučnej horčice
2 PL octu
1/8 l oleja
4 PL nasekanej petržlenovej vňate


Príprava

1. 2 dôkladne umyté vajcia uvaríme s trochou octu, po 5 minútach necháme zo šálky do vody skĺznuť 2 bielky a uvaríme spolu s celými vajciami. Vajcia a bielky ponoríme do studenej vody.
2. 2 žĺtky rozmiešame s korením a octom. Po kvapkách pridáme olej a vymiešame do krémovitej omáčky. Omáčku môžeme pripraviť i v mixéri. Dochutíme.
3. Ošúpané vajcia a bielky nakrájame v krájači na malé kocky, premiešame a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame k dusenej zelenine.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Syrové tyčinky
Slivkový lekvár so škoricou a rumom
Šťavnaté pečené mäso
Maslový veniec z kysnutého cesta
Špagety carbonara so smotanou
Morka na masle plnená jablkami
Mrkvová polievka
Fašiangové šišky
Jablkové šišky s tvarohom
Drožďová nátierka s vajcom