Bravčová panenka s omáčkou z červeného korenia
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 ks bravčovej panenky
plátky oravskej slaniny
mleté čierne korenie
soľ
maslo
Omáčka:
1 PL červeného korenia
1 téglik smotany na varenie
2-3 PL bieleho vína (nemusí byť)
Príprava
1. Bravčovú panenku umyjeme, odblaníme, osolíme, okoreníme z každej strany.
2. Na panvici roztopíme trochu masla a mäso z každej strany opečieme, kým dostane peknú, opečenú kôru z každej strany. Mäso vyberieme a výpek odložíme bokom, použijeme ho pri omáčke.
3. Panenku obalíme plátkami oravskej slaniny a položíme do menšieho pekáča potretého maslom. Na mäso ešte poukladáme kúsky masla, zakryjeme pokrývkou, alebo alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút. Potom mäso odkryjeme a pečieme ďalších 10 minút, aby sa slanina upiekla do chrumkava. Mäso vyberieme z rúry a necháme odpočívať cca 10 minút, krájame ho až potom, aby z neho nevytiekla šťava a mäso nebolo suché.
4. Na odloženom výpeku upražíme rozdrvené červené korenie - cca 1 minúta. Výpek môžeme doplniť aj šťavou, ktoré sme získali pri pečení mäsa v rúre. Prilejeme smotanu a víno a za stáleho miešania omáčku varením trochu zahustíme. Podľa chuti môžeme ešte osoliť.
Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Sushi domáceVyprážané tofu s bielym jogurtomKuracie rezy na čínsky spôsobJablkový závin s marcipánom I.Brokolicový šalátVajíčková lahôdková nátierkaDusené pečené hovädzie mäso na hubáchFrankfurtská polievkaRýchly jablkový koláčCuketové mištičky so šunkou