Hruškový koláč so smotanovým krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg hrušiek
250 g polohrubej múky
2 KL prášku do pečiva
2 vajcia
2 PL medu
100 g masla
1 KL pomarančovej kôry
1 balíček vanilkového cukru
1 PL citrónovej šťavy
80 g dulového, alebo iného rôsolu


Príprava

1. Z múky, prášku do pečiva, 1 vajca, 1 lyžice medu, masla, strúhanej kôry a vanilkového cukru pripravíme krehké cesto. Prikryté ho necháme odpočinúť v chladničke.

2. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a uložíme do okrúhlej formy s priemerom 26 cm. Poprepichujeme a na okrajoch popritláčame.
3. Ošúpané hrušky rozpolíme a zbavíme jaderníkov. Čo najrýchlejšie potrieme citrónovou šťavou, aby nestmavli.

4. Zo zvyšného žĺtka, 2 lyžíc medu a smotany vymiešame polevu, spojíme ju s dotuha vyšľahaným snehom z 1 bielka.

5. Horúci upečený korpus natrieme rôsolom, obložíme hruškami a prelejeme smotanovým krémom. Upečieme, aby bol krém celkom stuhnutý a bledohnedý.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Teplé chlebíčky so salámou
Štvorlístky pre šťastie
Mleté mäso na kyslej kapuste
Čínsky šalát z hlávkovej kapusty
Šťaveľový prívarok (šóška)
Chladená čokoládová pena
Pečené karé so šampiňónmi a gorgonzolou
Pistáciovo-mandľové alebo makové rezy (jedno cesto dve chute)
Medový koláč s jablkami
Šošovicová polievka s údeným mäsom