Kapustová roláda s pikantnou zeleninou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Rozpočet pre 2 osoby:

2 veľké kapustné listy
2 paradajky
50 g cibule
2 PL oleja
100 g kyslej kapusty
1 čerstvá červená paprika
1 čerstvá zelená paprika
1/8 l hustej kyslej smotany

Plnka:
100 g mletej hovädziny
30 g cibule
1 vajce
4 PL strúhanky
štipka muškátu
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Kapustné listy povaríme a ochladíme v studenej vode. Osušíme, hrubé žily skrojíme naplocho. Paradajky krátko obaríme a ošúpeme.

2. Mleté mäso zmiešame s na kocky nakrájanou cibuľou, vajcom strúhankou a korením, dochutíme. Naplníme kapustné listy a stočíme.

3. Kapustné rolády opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Podlejeme 1/8 l vody, pridáme kolieska cibule a kyslú kapustu.

4. Paradajky i papriku rozštvrtíme, zbavíme semiačok a nakrájame na pásiky. Oboje vmiešame do kapusty na 15 minút dusenia. Dochutíme a podávame so smotanou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Tortilla - recept na 20 ks
Opekané čínske cestoviny s kuracím mäsom vo woku
Syrové rohlíčky s cesnakom
Gaštanová pena
Smotanová boscaiola
Encián (syr s bielou plesňou) v lístkovom ceste
Koktail - Banana Daiquiri
Zelenina v syrovom cestíčku
Viedenská roštenka
Francúzska cibuľačka s údeným mäsom