Lyonský šalát

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 hlávkový alebo ľadový šalát
2-3 uvarené vajcia
2 strúčiky cesnaku
100 g anglickej slaniny
100 ml oleja
2 PL horčica
ocot
cukor
soľ
čierne korenie podľa chuti


Príprava

1. Uvaríme vajcia a šalát natrháme na kúsky.

2. Urobíme zálievku: olej, ocot, cukor, soľ, čierne korenie, hořčicu, uvarené vajcia nakrájené na malé kocky, prelisovaný cesnak dobre pomiešame. Zálievku premišame so šalátom.

3. Na panvici orestujeme anglickú slaninu, ktorú ešte teplú nalejeme na šalát a podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hydinový šalát
Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou
Vaječná nátierka s cesnakom
Slávnostná štrúdľa
Špagety s kuracím mäsom
Banánový Bebe zákusok nepečený
Bravčové stehno dusené v mlieku
Viaczrnný chlieb
Hliva v cestíčku
Zapekané rožky s mletým mäsom a syrom