Králik na šampiňónoch
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 králik
40 g údenej slaniny
40 g tuku
50 g cibule
1 strúčik cesnaku
20 g masla
20 g hladkej múky
40 g masla
100 g šampiňónov
Príprava
1. Králika očistíme, umyjeme, nakrájame na diely a popreťahujeme na rezance pokrájanou údenou slaninou. Na rajnici rozpustíme tuk, zapeníme na nej nadrobno posekanú cibuľu a zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme trošku rasce, rozotretý cesnak, pokrájaného králika, prikryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka.
2. Z 20 g masla a múky upražíme svetlú zápražku, zalejeme šťavou spod králika, dobre povaríme, potom prelisujeme a nalejeme na mäso. Na rozpustenom masle udusíme očistené a na plátky pokrájané šampiňóny a pridáme do hotovej omáčky.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Gazdovské morčacie prsíčkaCestoviny so smotanou, nivou a cesnakomZapečená pochúťkaSmotanové kuracie prsia s ananásomSyrové rohlíčky s cesnakomŠpanielske vtáčikyPappa al pomodoro - Toskánska paradajková polievkaRatatouillePórová polievka s mäsovými knedlíčkamiTorta z hydinového mäsa