Pečené kura s plnkou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
120 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kura
1 dl oleja
2 ČL mletej červenej papriky
1 PL vegety bez glutamánu
1 PL soli
2 roztlačené strúčiky cesnaku
1/2 ČL čierneho korenia
1 ČL rozmarínu
2 dl vody
Plnka:
6 rožkov
10 dkg kuracích pečienok
10 dkg sterilizovaných šampiňónov
1 vajce
1 menšia cibuľa
soľ, čierne korenie, vegeta, majoránka podľa chuti
sekaná petržlenová vňať
Príprava
1. Kura rozpolíme, umyjeme a osušíme. Položíme na plech, všetky koreniny rozmiešame v oleji a kura so zmesou dobre ponatierame. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, kým mäso zmäkne.
2. Potom odstránime alobal a kura pečieme, kým bude pekné chrumkavé, občas polievame výpekom.
3. Plnka: Rožky namočíme v teplej vode, vyžmýkame. Kuracie pečienky nakrájame na malé kúsky, rozmixujeme a pridáme k rožkom. Šampiňóny a cibuľu nadrobno pokrájame a pridáme tiež k rožkom. Primiešame vajce, koreniny a soľ.
4. Plnku dobre premiešame a rovnomerne rozložíme do vymastenej zapekacej misy. Upečieme do zlatohneda a podávame ako prílohu k pečenej hydine.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Čertova nátierkaVaječná nátierka s cesnakomBravčové medailónky so slivkamiMedové rezyŠťavnaté karé s mrkvovými variáciamiBaklažánová nátierkaFašiangové fánkyBrašovská pečienkaSviatočná kapustnica a la IvaChuťovky s tatárskym biftekem